NEM

NEM är en peer-to-peer-kryptovaluta och blockkedje-plattform skriven i Java och invigdes i mars 2015. NEM är anmärkningsvärt för att ha introducerat funktioner som PIF-algoritmen (Proof-of-Importance) i blockkedje-tekniken, tillsammans med multisignaturkonton och Eigentrust ++ ryktes system.

  • Med NEM-tekniken är det möjligt för flera reskontran att samexistera på en blockkedja.
  • NEM Smart Assets gör det möjligt för användare att skapa mosaiker som kan representera alla tillgångar, inklusive kryptovalutamynt.

XEM

Den ursprungliga symbolen för NEM är XEM-myntet.

För att genomföra en transaktion via NEM måste en transaktionsavgift betalas. Beteckningen som används för att betala denna avgift är XEM.

Korta fakta om NEM

  • Lanserades: 29 mars 2015
  • Teknik: Blockkedja
  • Utfärdande: Fast decentraliserad peer-to-peer-konsensus
  • Genesis Blockproduktion: Fixad 8999999999 XEM totalt
  • Blockeringstid: 1 minut

Subdominationer av XEM

1 XEM = 0,001 mXEM (milliXEM)

1 XEM = 0,000001 µXEM (microXEM)

Vad är Nano Wallet?

NanoWallet är en plånbok för kryptovaluta byggd speciellt för NEM (XEM). Den skapades med HTML och Javascript.

NEM arkitektur

Designarkitekturen för NEM består av två huvudkomponenter:

  • NEM Infrastructure Server (NIS), även känd som nodservern.
  • Klienten som används för att interagera med noderna.

Vad är namnområden?

I NEM-systemet är Namespaces ett namngivningssystem för domäner. Systemet innehåller både högre domäner och underdomäner, så en person med en standarddomän kan skapa en mängd underdomäner.

Vad är EigenTrust ++

EigenTrust ++ är en version av EigenTrust som används av NEM. EigenTrust är en algoritm för rykteshantering för peer-to-peer-nätverk, utvecklad av Sep Kamvar, Mario Schlosser och Hector Garcia-Molina.

Med EigenTrust ++ blir kvaliteten på arbetet mycket viktigt för en nods rykte.

Bevis av betydelse (POI)

NEM använder bevis av betydelse (POI – Proof of Importance) för att få poäng för hur en individ kan skörda XEM. Du måste ha minst 10 000 XEM i ditt saldo för att få poäng och dina poäng påverkas av antalet transaktioner du utför tillsammans med andra. Ett av de bakomliggande syftena med detta system är att uppmuntra individer att aktivt genomföra transaktioner istället för att bara lagra XEM.

Vad är Multsig?

Multisig är en förkortning för multisignatur. NEM implementerar en version av multsig-teknik som kallas m of n multisignature, där mn. Detta innebär att m av totalt n undertecknare måste underteckna transaktionen innan den sänds till blockkedjan.

Historia

Bakgrund

NEM-projektet startades av medlemmar i Bitcoin Talk-forumet av aliaset UtopianFuture.

I januari tillkännagavs en öppen uppmaning till deltagande i projektet på forumet där man sökte människor som var intresserade av att skapa en samhällsinriktad kryptovaluta från grunden.

Lansering

NEM introducerades den 29 mars 2015.

Stöld av 523 miljoner XEM-mynt

En av de mest anmärkningsvärda stölderna av XEM-mynt inträffade den 26 januari 2018, då en massiv hacking av den japanska kryptovalutautbytet Coincheck resulterade i en stöld av 523 miljoner XEM mynt (ungefär motsvarande 400 miljoner USD vid den tiden). Endast XEM-mynt stals, eftersom hackaren utnyttjade en svaghet avseende Coinchecks-implementeringen av NEM.

NEM-utvecklingsteamet vägrade att genomföra en hård förgrening för att återställa de stulna pengarna, men de skapade ett automatiskt märkningssystem som följde de stulna NEM-mynten och taggade alla konton som fick dem. Efter att ha samlat in en betydande mängd data och överlämnat dem till brottsbekämpande myndigheter slutade teamet att spåra mynten runt mitten av mars 2018.

Blockkedje-centret i Malaysia

I juli 2018 öppnade NEM-stiftelsen ett nytt Blockkedje-center på 11 000 kvadratmeter i Kuala Lumpur, Malaysia.

Detta center är inte bara det regionala huvudkontoret för NEM utan är också en inkubator, accelerator och ett samarbetsutrymme.

Vad är Mijin?

Mijn är en privat kommersiell blockkedja som är beroende av NEM-programvaran. Enligt ägaren Tech Bureau kommer Mijin så småningom att minska bankinstitutionskostnaderna med 90% och samtidigt göra insättningarna säkrare.

Tech Bureau är ett internet- och mjukvaruutvecklingsföretag baserat i Osaka, Japan, och främst känt för att äga Zaif, en kryptovalutabörs som är licensierat och reglerat av Japanese Financial Services Agency.